zondag 29 april 2012

27. Elektrische Golf.........bromt als dieseltje!!

Nieuws vanaf de Hannover Messe. Afgelopen week waren we in Hannover waar onze belangstelling vooral uitging naar de afdeling Mobilitec, waar nieuws te verwachten was aangaande e-mobiliteit.
Op de stand van het Bundesverband Solare Mobilität troffen we sportwagen aan uit Zwitserland met een mistachterlicht/achteruitrijlamp combinatie van de Opel Ampera???



Verder de nieuwe accu's van ECC, onze energie opslag partner. 



Onze Ebretti met de voorloper van een geïntegreerde reikwijdte informatie app, ditmaal geïnstalleerd op een i-pad die op het stuur van een Ebretti 518 was bevestigd.



Ook was Siemens van de partij met een door RUF gebouwde porsche en een elektrische monster truck.



Stuk voor stuk allemaal leuke nieuwtjes, maar het grootste optreden was toch wel van Volkswagen dat maar liefst met 4 verschillende voertuigen aantrad, op een stand die bijna net zo groot was als in Amsterdam op de laatste auto rai. Telt u even mee?

1. een elektrische scooter

 

2. VW Transporter samen ontwikkeld met Deutsche Post.


3. Stads autootje Nils



Maar verreweg de meeste aandacht natuurlijk voor hun grootste troef inzake elektrisch rijden..... de e-Golf die bromt als een dieseltje.



Maar liefst een stuk of 10 van de Blue-e-motion Golfjes reden hun rondjes op het afgesloten terrein en één ieder die maar wilde kon in de rij gaan staan om een stukje te rijden. Wel tussen een tweetal Ampera's natuurlijk.
Brommen als een dieseltje.... ja de Golfjes maken een brommend geluidje dat  absoluut niet hinderlijk is, maar wel uiterst duidelijk maakt dat er een auto aankomt. Lijkt wel een dieseltje dat goed gedempt wordt was de conclusie. Met de LitiumIon Akkus komt de Golf 150 km ver. Geen idee wanneer die op de markt komt, maar gezien het feit dat iedereen er mee mocht rijden en het absoluut geen prototypes meer waren zal het ongetwijfeld niet lang meer duren.
Het begeleidende personeel mocht echter niet te veel vertellen zoals uit het onderstaande filmpje blijkt.


Jullie begrijpen dat we deze items allemaal graag terug zouden zien in Rotterdam op de Ecotech in Oktober. Welnu we doen ons uiterste best.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten