maandag 2 april 2012

19. Ultiem alarmsysteem standaard op Opel Ampera

Veel vrienden en bekenden hebben inmiddels een proefrit gemaakt in onze Emodz Opel Ampera. Meerdere keren hebben we ons afgevraagd of de desbetreffende chauffeur of chauffeuse wel terug zou keren. Echter gisteren avond hebben we de ultime anti diefstal tool, die standaard wordt meegeleverd bij iedere Opel Ampera, ontdekt. 
Het werkt als volgt. Als eigenaar hou je de sleutel in de broekzak. Je opent de bestuurders portier en laat de gelegenheids chauffeur instappen. Door het nog geopende portier geef je alle instructies voor het inschakelen van en rijden met de Opel Ampera. Zodra de auto is aangezet (ingeschakeld) kun je het portier sluiten en kan de bestuurder wegrijden. Belangrijk hierbij is de sleutel in je eigen broekzak (jaszak) te laten zitten.
Indien de testrijder anders dan afgesproken de auto vervolgens in zijn eigen garage parkeert, hem uitschakelt en je in verbijstering laat wachten tot je ons weegt, weet dan dat deze de auto nimmer meer kan inschakelen (starten) nu jij over beide sleutels beschikt.
Alle gekheid op een stokje. De sleutel systematiek is best weloverwogen. Immers indien je de sleutel achterlaat wordt je gewaarschuwd. Je kunt via het menu het ontsluiten van de portieren regelen enzovoort. Echter de auto zou natuurlijk nooit kunnen mogen wegrijden indien de sleutel niet in het voertuig aanwezig is.

4 opmerkingen:

  1. Ook leuk dat het alarm afgaat wanneer iemand ongewenst de laadkabel uit de auto trekt! Is te (de)activeren in het configuratie-menu.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke gadgets die keyfree/keyless systemen. Maar mijns inziens is er niets mis met het "ouderwetse" sleutel in het contact systeem.
    Controleren waar het voertuig is/rijdt doe je uiteraard met een state-of-the-art volgsysteem.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen